Aplicațiile Android se închid brusc? Google confirmă că este o problemă legată de un update Android WebView. REZOLVARE

Aplicațiile Android se închid brusc? Google confirmă că este o problemă legată de un update Android WebView. REZOLVARE
UPDATE 23.03.2021: Google a emis o declarație conform căreia problema este acum rezolvată. Tot ce trebuie să faceți este să actualizați aplicația Android System WebView la versiunea 89.0.4389.105, cât și browser-ul Chrome la ultima versiune.    

Încă de acum câteva ore, mai mulți utilizatori Android au început să aibă probleme serioase cu telefoanele lor. Este vorba despre închiderea aplicațiilor brusc și afișarea unui mesaj de eroare. Astfel, utilizatorii au început să scrie pe forumurile și rețelele de socializare din toată lumea încercând să găsească o rezolvare. Google a oferit un răspuns urgent, spunând că această problemă este cauzată de ultimul update WebView

Android WebView este o aplicație dedicată dezvoltatorilor. Aceasta vine preinstalată pe multe terminale, iar ulterior este actualizată prin Google Play Store. Aplicația permite dezvoltatorilor să afișeze pagini web atunci când aplicația este deschisă. Se pare că în ultimul update al aplicației WebView s-a strecurat un bug. Astfel, utilizatorii care au actualizat Android WebView pe data de 22-23 martie, au acum probleme care se manifestă prin închiderea bruscă a aplicațiilor.

Problemele nu se opresc doar la aplicațiile Google precum Gmail, YouTube sau browser-ul Chrome. Acestea sunt prezente în orice aplicație bazată pe Android WebView.

Rezolvarea temporară a acestei probleme este dezinstalarea update-urilor pentru aplicația WebView. Prin urmare, dacă terminalul manifestă o astfel de eroare, trebuie să intrați în Magazinul Google Play și să dezinstalați update-urile WebView. Alternativ, acestea se pot dezinstala din setări, accesând meniul “Aplicații” și căutând aplicația Android WebView în listă. 

Un reprezentant al companiei a confirmat faptul că Google cunoaște problema apărută subit și lucrează la o rezolvare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!